Наполи привлече под наем вратаря на Аталанта Пиерлуиджи Голини. Стражът

...
Наполи привлече под наем вратаря на Аталанта Пиерлуиджи Голини. Стражът
Коментари Харесай

Наполи пусна Сиригу във Фиорентина и взе негов заместник

Наполи притегли чартърен вратаря на Аталанта Пиерлуиджи Голини. Стражът идва в водача в Серия “А ” на мястото на Салваторе Сиригу, който пък подписа с Фиорентина. Досега Голини играеше като преотстъпен на “Артемио Франки ”, само че към този момент ще е запаса на титулярния вратар на Наполи Алекс Мерет. 

“Появи се опция, обмислих я и реших, че би трябвало да го направя. Не беше елементарно да напусна Наполи, само че това е футболът, а и Фиорентина е първокачествен клуб, тъй че съм въодушевен. Всички са удовлетворени от развоя на събитията ”, разяснява Сиригу прд формалния уебсайт на “виолетовите ”. 

“Може би в профил наподобява мъчно, само че нещата в никакъв случай не зависят единствено от един човек. Ще ми липсват съотборниците, с които построих мощна връзка, само че би трябвало да виждам напред, сподели още 36-годишният някогашен вратар на Палермо, Пари Сен Жермен, Севиля, Осасуна, Торино и Дженоа. 

Сиригу прекара единствено 6 месеца в Неапол, в които по този начин и не записа формален мач. Стражът има 28 мача за националния тим на Италия и беше част от състава на “адзурите ”, който завоюва Евро 2020. 

27-годишният Голини пък записа общо 9 мача за Фиорентина през сезона, от които 3 в Серия “А ”.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР