Наполи прави всичко по силите си, за да избегне служебна

...
Наполи прави всичко по силите си, за да избегне служебна
Коментари Харесай

Наполи поиска отлагане на дербито и обясни защо не носи вина

Наполи прави всичко по силите си, с цел да избегне служебна загуба в дербито с Ювентус, което е планувано за довечера от 21:45 в Торино. Един от юристите на клуба - Матия Грасани, разкри, че клубът е дал документи, въз основа на които упорства за отсрочване на дуела.

В момента футболистите на Дженаро Гатузо си стоят по домовете в Неапол и въобще няма да пътува за срещата през днешния ден. До това се стигна, откакто здравните управляващи в града предложиха на отбора да не върви на никое място поради висок риск от разпространяване на ковид. Засега има два доказани случая на COVID-19 в клуба - на футболистите Пьотър Жиелински и Елиф Елмас, само че има огромни опасения, че броят ще нарасне, откакто излязат резултатите от последните проби.

Ако мачът не бъде отсрочен и надлежно гостуващият състав не се появи на терена, той ще отнесе служебна загуба с 0:3.

“Налице са няколко документа и извършени диалози с районните здравните управляващи в Неапол, откъдето помолиха играчите да не напущат домовете си - разяснява юрист Грасани пред Gazzetta dello Sport. - Информирахме Италианската футболна лига, Италианският футболен съюз и Ювентус, че тимът не може да потегли за Торино, в случай че не наруши съответните закони.”

Медиите в Италия прибавят, че персонално президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е изпратил имейл, в който изяснява, че тимът няма по какъв начин да замине за мача и надлежно упорства за отсрочване. “Видно е, че няма по какъв начин отборът да потегли за Торино. Ако отлетим натам, това ще значи нарушаване на наредбите на локалните здравни управляващи, с което рискуваме да ни бъде потърсена правосъдна отговорност. Въз основа на това молим Футболната лига да отсрочи срещата за различен дата по аргументи, които не зависят от нас самите”, написа в писмото на боса на неаполитанците..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР