Наполи отново се изкачи на лидерската позиция, след като се

...
Наполи отново се изкачи на лидерската позиция, след като се
Коментари Харесай

Наполи зашемети Болоня и отново се настани на лидерското кресло

Наполи още веднъж се изкачи на лидерската позиция, откакто се наложи над Болоня с 3:1 в мача от 22-ия кръг на Серия А. Ювентус единствено за малко съумя да смъкна "небесно-сините " от върха, само че те още веднъж се настаниха там с 57 точки. Така Наполи има мъничка, само че сладка преднина от 1 точка пред "бианконерите ". Болоня пък е 12-и с 27.

Болоня изненада "небесно-сините " с гол от съблекалнята в 25-ата секунда на мача. Федерико Ди Франческо центрира в наказателното поле, където Родриго Паласи се извиси най-високо, с цел да засече с глава от близко в мрежата благодарение на дясната греда, оставяйки Пепе Рейна беззащитен.

Наполи обаче бързо съумя да изравни резултата още в 5-ата минута на срещата. Нещастен миг за Ибрахима Мбайе, който, пробвайки се да отклони центриране в дребното наказателно поле, прати топката право зад тила на вратаря.

В 22-ата минута Родриго Паласио се включи добре в наказателното поле и овладя смъртоносен пас, преди да шутира към вратата, само че ударът му беше блокиран от бранител, който се хвърли по необикновен метод на шпагат.

"Малките магаренца " удвоиха резултата от дузпа. Адам Мазина задържа за фланелката Хосе Кайехон в наказателното поле, а основният рефер не се поколеба да отсъди 11-метров углавен удар в интерес на "небесно-сините ". Дрис Мертенс се нагърби с осъществяването на дузпата и бе непогрешим за 2:0.

Отново Мертенс заби впечатляващото трето попадение във вратата на гостите. 30-годишният нападател направи страховит рейд, след което нахлу в наказателното поле, преодоля няколко от бранителите на Болоня и откри топката с невероятна мощ и компактност, пращайки я в горния десен ъгъл на вратата.

В последните секунди от постоянното време Адам Мазина замалко да мушне още един гол във вратата на Пепе Рейна. Стражът на Наполи обаче реагира великолепно, с цел да отрази.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР