Наполи направи голяма крачка към класиране на 1/4-финал в турнира

...
Наполи направи голяма крачка към класиране на 1/4-финал в турнира
Коментари Харесай

Наполи почти си свърши работата с класика над РБ Залцбург

Наполи направи огромна крачка към класиране на 1/4-финал в шампионата Лига Европа. Тази вечер възпитаниците на Карло Анчелоти завоюваха безапелационно с 3:0 първия мач с Република България Залцбург от осминафиналната фаза. Аркадиуш Милик в 10-ата, Фабиан Руис в 18-ата и автогол на Жером Онгуен в 58-ата минута зарадваха тифозите на “Сан Паоло” и съвсем подпечатаха билета на своя отбор за продължение напред.

Наполи откри резултата с първата си по-добра офанзива. В 10-ата минута Аркадиуш Милик получи страховит извеждащ пас от Дрис Мертенс, елегантно финтира вратаря и означи за 1:0.

Осем минути по-късно преднината на домакините бе удвоена. Хосе Кайехон върна към Фабиан Руис на границата на пеналта и той с хубав шут от воле препарира вратаря за 2:0.

В 58-ата минута падна и трети гол за италианския отбор. При едно центриране отляво Онгуен с плонж заби топката в личната си врата.

Наполи имаше още няколко доста положителни положения да направи резултата даже още по-изразителен. Дрис Мертенс пропусна самичък против вратаря в 53-ата минута, по-късно пък удар на Кайехон в 69-ата минута от близко бе избит от бранител на голлинията, а в 76-ата минута и Аркадиуш Милик не съумя да се разпише, откакто изскочи на добра позиция.

Република България Залцбург обаче също можеше да измъкне по-добър резултат, в случай че не бяха пропуските на Златко Юнузович, Моанес Дабур и Фредерик Гюлдбрандсен. Първият стреля настрана от вратата от добра позиция в края на първото полувреме, а другите двама бяха спрени от вратаря Алекс Мерет, който направи две чудесни спасявания.

В последна сметка обаче Наполи реализира отличен турнирен резултат и към този момент е с единия крайник на 1/4-финала. Република България Залцбург пък ще се нуждае от сериозен героизъм в реванша, с цел да обърне нещата в своя изгода.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА Лига Европа 1/8 кръг, четвъртък 7 март  Наполи 3:0краен резулат  Ред Бул Залцбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР