Наполеон Бонапард е първият, който довежда учени в Египет с

...
Наполеон Бонапард е първият, който довежда учени в Египет с
Коментари Харесай

Наполеон влязъл в Хеопсовата пирамида и никога повече не бил същия човек

Наполеон Бонапард е първият, който довежда учени в Египет за да проучат и опишат историята му и да разгадаят многочислените загадки, скрити в пясъците на времето. Храмове, гробници, мумии, тунели, превъзходни и монументални съкровища се разкриват пред очите на учените, разбулвайки мистериите на един античен мистериозен свят, написа Труд.

Най-известният корсиканец в историята стига с армията си в Египет през лятото на 1798 година Преди известната борба с локалните, водена в подножието на пирамидите, той се обръща към бойците си с думите, които влизат в историята: „ Не забравяйте, че от върха на тази пирамида, ви гледат 40 века”.

Наполеон идва в Египет освен с желание да води война. Той е удивен от наследството на античните цивилизации, довежда експедиция от археолози, инженери, геодезисти и астрономи, с цел да научат повече за мистериите към пирамидите. Те изследват, преработват и вършат рисунки на Голямата пирамида, а техните писания са оповестени от 1809 до 1822 година

Времето, което военният водач и пълководец на младата Френска република прекарва в Египет, е обвързван с един от най-загадъчните епизоди в неговия плевел живот. Твърди се, че Бонапарт изненадващо за всички взема решение да влезе в Голямата пирамида и упорства да го оставят уединено за известно време в Кралската стая, до гранитния саркофаг. Когато излиза, той наподобява доста бледен и явно съществено покъртен. Запитан от адютанта какво му се е случило, дали е видял нещо загадъчно, Наполеон отхвърля да отговори.

Бонапард в никакъв случай не дава пояснение за това свое решение, нито споделя с детайлности какво е претърпял в пирамидата. Биографите му по този начин и не съумяват да разгадаят мистерията. Но откакто прекарва нощта на 12 против 13 август 1799 година в недрата на най-големия монумент, издиган от индивида в епохата на Античността, Наполеон към този момент не е същия.

Никога няма да ми повярвате

Години по-късно, когато лежи на смъртния си одър, негов непосредствен го подсеща за Египет и го разпитва за прекарването му в пирамидата. Първоначално Бонапард сякаш е подготвен да опише за случката, само че внезапно кима с глава и простичко отвръща: „ Няма смисъл, в никакъв случай няма да ми повярваш!” Така тайната си отива с него на оня свят, само че остават спекулации, че може би е видял личната си орис, което е оставило изключително чувство у него, а това е още един мотив за феновете на мистериите свързани с пирамидите.

В книгата „ Египетската загадка на Наполеон”, се твърди, че пълководецът влиза ритуално в Кралската камера на Голямата пирамида и открива ужасяващ, че фараонския саркофаг му е тъкмо по размер. После две ка (души), обхванати в зелена светлина, му изясняват всичко за ритуала и претеглят дейностите му на везната на Маат и го оставят да избира дали да отиде при мъртвите или да се върне при живите. Наполеон избира да се върне в живия свят. От тогава мисленето му се трансформира и последователно той става великият пълководец, какъвто е прочут през днешния ден. Но даже повече от два века по-късно събитие не е изцяло ясно дали Наполеон Бонапарт е влезнал в Голямата пирамида, или е прочел просто нещо фрапиращо в отчетите на своите учени.

Астрална светлина

Какво в действителност се е случило в Голямата пирамида остава загадка и до през днешния ден, на какви чудеса се е натъкнал Бонапард или е претърпял халюцинации? Но той не е единственият, озовал се в Голямата пирамида и попаднал в друга действителност. Окултистът Алистър Кроули разказва в автобиографията си, по какъв начин през 1904 година със брачната половинка си Роуз прекарва нощта в Кралската стая, което има дълбоки последици за по-нататъшната му работа.

Тай приказва за чудна светлина, която през нощта облива мястото за безконечен покой на фараона: „ Царската камера пламтеше като че ли под ярката тропическа луна. Жалкото жълто пламъче на свещта беше като осквернение и аз я изгасих. (…) На сутринта тази астрална светлина беше изчезнала изцяло и единственият тон, който се чуваше, беше пляскането на прилепите…”

Мнозина се пробват да намерят пояснение за „ проклятието “, което ги преследва след влизането в пирамидата. Една от аргументите съгласно някои е черният гранит, който се допуска, че „ излъчва радиация и по този начин провокира видения”. Но тази теза не звучи изключително безапелационно, тъй като следователно всички тези, които влизат в пирамидата би трябвало да усетят тези видения. Някои откриватели допускат, че камъните в пирамидата излъчват електронно поле, което може да докара до потрес у посетителите.

Гранитните блокове излъчват и одобряват сигнали

Съществува доктрина съгласно, която гранитните блокове в Хеопсовата пирамида може да одобряват и да излъчват радио и даже микровълнови сигнали, а някои считат, че те се появяват в „ излъчващия връх (отгоре) “, което значи, че силата спираловидно се спуска по пирамидата и последователно се уголемява. Някои откриватели настояват, че това удостоверява съмнението им, че Голямата пирамида е тип „ фар “, предопределена за потребление от Вселената. Интересно е, че даже първите откриватели виждат необикновените звукови резултати в Кралската камара. Клод Сикар, който посещава гробницата през 1715 година, споделя, че при удар, празния саркофаг на фараона издава „ тон като камбана “, който е доказан през 1753 година от Клод-Луи Фурмо.

Бившият помощник на НАСА Ричард Хогланд споделя, че в Кралската камера е открит радиоактивен пясък и с него може да се обяснят странните прекарвания, които доста от посетителите имат, в това число и Наполеон, оставащи в пирамидите. Заключението, до което стига Хогланд е, че аномалните радиоактивни показания в Голямата пирамида демонстрират, че неговият връх е към хиляда години по-стар от дъното на постройката! Това става мотив да се появят спекулации, че пирамидата е построена от горе, на долу с помощта извънземна технология в ъв въздуха и по-късно е спусната в платото в Гиза! Всъщност тази теза се удостоверява от френския проектант Жан Пиер Идин. Той споделя, че построяването на пирамидата е било допустимо единствено с противоположната логичност на днешното строителство, или от вътре на открито. В противоположен случай тя би трябвало да бъде дълга в основата на 1600 метра!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР