Наплив на туристи към морските курорти в Турция. Най-голям е

...
Наплив на туристи към морските курорти в Турция. Най-голям е
Коментари Харесай

Въпреки COVID-19: Наплив на летовници към морските курорти в Турция

Наплив на туристи към морските курорти в Турция. Най-голям е ползата на летовници към Кушадасъ, Бодрум и Измир, само че искащите са най-вече жители на южната ни съседка, оповестява Българска телеграфна агенция.

Топлото време, частичното разхлабване на епидемиологичните ограничения против COVID-19 и почивните дни около религиозния празник Рамазан, насочи доста турски жители към ваканционните селища.
Музикален бойкот: „ Белла, довиждане! “ звучи от джамии в Измир (ВИДЕО) Песента на италианската опозиция се трансформира и в химн на съперниците на Ердоган
Здравните управляващи позволиха на възрастните над 65 години, на които от месец март насам беше налоежена цялостна възбрана за излизане, да отпътуват за частните си вили или жилища дружно с двама придружители.

Пътуването отвън Истанбул, Анкара и други метрополии, в които от нощес се ползва следващата 4-дневна възбрана за излизане от къщи, става единствено със особено позволение, което искащите може да си обезпечат по електронен път, и със личен превоз.

По данни на локалните медиите над половин милион души са получили разрешителни за овакантяване на местоживеенето си. Само в Кушадасъ през последните 24 часа са пристигнали към 72 хиляди частни автомобила от други селища. На влизане в града се е образувала 15-километрова опашка.
В Бодрум, Измир и други крайбрежни градове вилите и вилните комплекси също са се цялостни с летовници.
500 плажа в Гърция към този момент са отворени, само че при строги ограничения за сигурност След празника Шекер байрям в края на месеца ще отворят и хотелите в Турция
В същото време носенето на маски остава наложително. Полицейски екипи управляват да не се събират доста хора на едно място, да се съблюдава отдалеченост. На нарушителите се постановат санкции. Хотелите и почивните комплекси не одобряват посетили. Затворени са и доста хотели, като се изключи тези, които имат здравен документ, който този сезон ще бъде наложителен за хотелите, с цел да одобряват посетители.

След Рамазан се чака поетапно и следено да бъдат отваряни хотелите, плажовете и заведенията за хранене за локалните туристи, само че със съблюдаване на хигиеничните условия, обществена отдалеченост, термокамери и други А към средата на месец юни се чака да бъдат обновени и интернационалните полети за туристите от чужбина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР