Напитките, съдържащи съставки от марихуана, могат да се превърнат в

...
Напитките, съдържащи съставки от марихуана, могат да се превърнат в
Коментари Харесай

Напитките с марихуана са напът да се превърнат в бизнес за $600 милиона

Напитките, съдържащи съставки от марихуана, могат да се трансфорат в пазар за 600 млн. $ в Съединени американски щати през идващите 4 години, изпреварвайки други артикули с канабис.

Питиетата с канабидиол и тетрахидроканабинол могат да доближат до 20% от продажбите на храни с марихуана до 2022 година, спрямо 6% сега, съгласно анализатори от Canaccord Genuity, представени от Bloomberg.

Производители на бира и сода преглеждат този пазар като страхотна опция и нямат самообладание да се включат в него.

 Собственикът на Corona купува част от най-големия производител на канабис в света
Собственикът на Corona купува част от най-големия производител на канабис в света

Компанията чака марихуаната да бъде легализирана из задачите Съединени американски щати

Компанията, която стои зад известната бира Corona - Constellation Brands стана най-големия акционер в отглеждащата марихуана Canopy Growth.

Северноамериканският пивовар Molson Coors Brewing, който има марките на родната " Каменица ", сътвори взаимно дружество с Hexo. Лидерът при безалкохолните питиета Coca-Cola също изследва опцията да се включи в бизнеса с канабис.

" Интересът от страна на бирената промишленост се увеличи, заради възходящите доказателства за взаимозаменяемостта сред канабис и алкохол, до момента в който огромните производители на сода все по-често гледат на канабидиола като естествено решение в своите стратегически значими уелнес оферти ", написа анализаторът на Canaccord Боби Бърлесън.

 Ще стартира ли Coca-Cola да продава канабис?
Ще стартира ли Coca-Cola да продава канабис?

Напитките с канабидиол може да облекчават възпаления, болки и конвулсии

Canaccord планува търсенето на питиета, съдържащи канабидиол (не-психоактивното вещество в състава на марихуаната), да доближи до 260 млн. $ до 2022 година Това е доста повече от " незначителните доходи ", които лимитират броя на напитките сега.

Напитките на основата на тетрахидроканабинол може да доближат 340 млн. $ след 4 години, спрямо 106-те млн. $, предстоящи през тази година.

Други обаче гледат по-предпазливо на този бизнес. Данните от Колорадо и Орегон демонстрират, че законната приложимост на марихуана за развлечение не е понижила потреблението на бира. Употребата на трева в Колорадо е останала покрай междинните стойности за страната, написа Пабло Зуаник от Susquehanna.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР