Написал съм тази книга за тези, които не са преживели

...
Написал съм тази книга за тези, които не са преживели
Коментари Харесай

Костов: Книгата ми е за младите, които не са преживели прехода

Написал съм тази книга за тези, които не са претърпели прехода или са били доста млади. Това е моят персонален роман.

Tова съобщи някогашният министър председател и водач на Съюз на демократичните сили и ДСБ Иван Костов за книгата си " Свидетелства за прехода " в изявление за предаването " 12+3 " по БНР.

Припомняме, че книгата бе показана предходната седмица и събитието събра стотици, измежду оито и доста персони от политическия ни хайлайф.

Книгата се опира на доста обстоятелства, документи, цифри, статистика, данни. Идеята ми е да се хвърли светлина върху прехода и да се разреши да се придвижим напред. Да си изясним предишното, да го извадим от мъглата и да продължим напред, сподели Костов.
 Стотици събра премиерата на книгата на Иван Костов
Стотици събра премиерата на книгата на Иван Костов

Експремиерът дава отговор на всички клюки и клюки

Антагонистът на прехода, по думите му , е бил посткомунистическият човек, тъй като той трябваше да спре да мисли, че не носи отговорност за себе си. Преходът е буржоазна контрареволюция на социалистическата гражданска война. Нямаше политическа подготовка. Имаше мощен стопански екип, само че доста малко разбирахме от политика и доста малко от проблемите на сигурността ".

Чест е на икономистите още от времето на комунизма, че видяха, че нещата се развиват зле за България още в първата половина на 80-те години. Още тогава те предвидиха, че страната влиза в тежък интервал на струпване на огромен външен дълг, който не може да обслужва, и че ще се стигне до неприятна развръзка. Никой от тези хора не беше послушан от оня режим. Затова България катастрофира доста тежко и разгласи банкрут. До втората икономическа злополука се стигна поради отхвърли да се осъществят промените, стартирани по времето на Димитър Попов и от държавното управление на Филип Димитров. Лошо ръководство и отвод да се вършат промени доведоха до втората икономическа рецесия в страната, съобщи още експремиерът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР