Напълно заслужено лукът си е спечелил статута на суперхрана от

...
Напълно заслужено лукът си е спечелил статута на суперхрана от
Коментари Харесай

10 трика с лук, които ще са от полза на всяка домакиня

Напълно справедливо лукът си е спечелил статута на суперхрана от хилядолетия. Той е наложителна съставна част в доста ястия. Но също така е и добър асистент на всяка стопанка в нейните ежедневни отговорности, а това е основателна причина в дома ви постоянно да има най-малко една глава от него, даже и да не сте измежду феновете му. 

Ето и 10 трика с лук, които сигурно ще ви изненадат.

1. За разчистване на скарата

Знаете ли, че можете да почистите скарата с лук? Необходима ви е половин глава. Най-добре е почистването да се реализира, до момента в който металът към момента е парещ.

С помощта на вилица ще почистите скарата за секунди. Сокът от лук освен ще дезинфекцира метала, само че и ще усъвършенства усета на храната, която по-късно ще приготвите на скарата.

2. За унищожаване на миризмата на багра

Може да звучи малко необичайно, само че лукът оказва помощ за унищожаване на неприятните миризми, в това число и на тези от багра.

Нарежете лука на четвъртинки, поставете го в бездънен съд с вода и го оставете за една нощ в стаята с прясно боядисани стени. На сутринта я проветрете. 

3. Трик за рязане на лук без сълзи

Нарязването на лука е същинско предизвикателство. Но в случай че дъвчете дъвка по време на целия развой, ще се разминете със сълзите.
Как да удължим живота на лука, тиквата и други зимни артикули
Не са един и два случаите, в които изхвърляме храна заради изминал период на валидност. Това се случва с тези, които устоят къс интервал...
Прочети повече
4. За прогонване на комарите

Комарите просто не понасят миризмата на лук. Поставете наоколо до вас няколко глави лук, нарязани на половинки и това ще отблъсне комарите. Разбира се, този способ не е използван, в случай че към вас има доста хора. Но сигурно ще ви е от изгода по време на обяд в планината.

5. За предотвратяване на обеленото авокадо от почерняване

Обеленото авокадо бързо се скапва и почернява. Това се дължи на окисляването на ензимите, съдържащи се в него.

Поставете една обелена глава лук, нарязана на половинки, в съда с авокадото. Серните съединения, които зеленчукът отделя, оказват помощ за закъснение на окислителните процеси. И на идващия ден авокадото ще бъде все по този начин свежо.
Лукът: Вкусна храна и ужасно лекарство! Вижте по какъв начин да го консумираме вярно
Как се ползва лукът като лекарство? Лука можете да хапвате свеж или да употребявате сока му, като добавяте малко лимон, мед, чесън и...
Прочети повече
6. За разчистване на наслойка от ножовете

Ако по острието на ножа има наслойка, този лайфхак с лук ще ви помогне: нарежете една глава лук с него и няма да остане и диря от петната.

7. За предотвратяване на стъклата на колата от заледяване

За да предотвратите замръзването на предното стъкло на колата и да не ви се постанова да го чистите сутринта, вечерта втрийте в него глава лук, нарязана на половинки.

8. Трик за удължение на периода на валидност на лука
Два метода за лекуване на ангина с лук, за които се твърди, че са доста ефикасни
С внезапната смяна на времето, имунитетът на човек отслабва и той става предразположен на настинки. Най-потърпевшо е гърлото. По него полепват...
Прочети повече
Сложете лука в хартиена торбичка, след което благодарение на перфоратор направете няколко дупки в нея. Благодарение на този способ лукът може да бъде съхраняван няколко месеца. Най-важното е дупките да не са прекомерно огромни.

9. За разчистване на железни повърхности до искра

Нарежете няколко части лук в блендер и разредете получената каша с вода. Навлажнете мека забрадка с този разтвор и почистете металните повърхности с нея. След това ги полирайте с чиста суха забрадка.

10. За отбиване на мравките

Поставете резервоар с нарязан лук на местата, където в дома ви има най-вече мравки. Те просто не понасят миризмата му. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР