Напълно спрян е течът на мазут, ще са необходими около

...
Напълно спрян е течът на мазут, ще са необходими около
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас: Напълно спрян е течът на мазут край Созопол

Напълно спрян е течът на мазут, ще са нужни към два месеца за цялостното му изпомпване от потъналия транспортен съд. Това заяви пред „ Фокус “ регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков за разлива на мазут о потъналия транспортен съд „ Мопанг “ край Созопол.

Чолаков изясни, че по време на вчерашния оглед водолазите са съумели да затапят с чопове безусловно всички пробойни и сега течът е спрян изцяло. „ Правят се калкулации за разноските, които ще са нужни – и финансови, и като човешки запас, и като време, и като профилирана машинизация. По предварителни планове ще са нужни два месеца да се изпомпи цялото гориво от кораба, като се има поради, че не може да се работи непрекъснато. Поради тази причина времето ще е малко по-дълго “, изясни той.

Чолаков посочи, че в понеделник ще свика щаб в регионалната администрация. „ На база на подробния разбор, който компаниите ще изготвят, ще вземем дефинитивно решение. Тогава ще станат ясни и по-подробните елементи на самата интервенция “, сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР