Напълно са безвредни за очите, уверява технологичният гигантНа пръв поглед

...
Напълно са безвредни за очите, уверява технологичният гигантНа пръв поглед
Коментари Харесай

Intel показа прототип на умни очила с лазер

Напълно са безвредни за очите, твърди софтуерният колос

На пръв взор Vaunt наподобяват на най-обикновени очила

Intel напредва с плана си за умни очила и към този момент разполага с работещ първообраз. На пръв взор Vaunt наподобяват на най-обикновени очила, излиза наяве от видео, публикувано от софтуерния уебсайт The Verge.

Vaunt нямат микрофон и камера, както своите прародители – очилата Гугъл Glass. Нямат даже и екран, а единствено Bluetooth, компас, акселерометър и батерия. На видеото се вижда по какъв начин Vaunt приема данни от смарт телефон и проектира изображенията със специфичен лазер върху ретината на окото.
още по тематиката
Intel твърди, че лазерът не въздейства отрицателно на зрението. Изображенията във Vaunt са монохромни и се демонстрират в долния ъгъл на очилата. Потребителят ги вижда, единствено когато гледа в този ъгъл.

Работата по плана към момента е в начален стадий. В бъдеще лабораторията на Intel възнамерява опити с други видове рамки, както и прибавяне на ново съоръжение към умните очила.

Vaunt не е комерсиален артикул за Intel. След привършване на създаването, компанията ще даде своето създание на OEM производители, които могат да предложат търговски артикул на пазара.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР