Напълно очаквано отборът на Хюндай потвърди, че Тиери Нювил, Есапека

...
Напълно очаквано отборът на Хюндай потвърди, че Тиери Нювил, Есапека
Коментари Харесай

Хюндай обяви пилотите си за рали Сардиния

Напълно предстоящо тимът на Хюндай удостовери, че Тиери Нювил, Есапека Лапи и Дани Сордо ще вземат присъединяване в шестия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC) – рали „ Сардиния “ при започване на месец юни.

Оригинално Сордо трябваше да дели третата кола на Хюндай през тази година с Крейг Брийн. Смърта на ирландеца след случай по време на теста на корейския производител преди рали „ Хърватия “ обаче промени тези проекти на отбора.

Не е ясно дали присъединяване на Сордо в рали „ Сардиния “ е резултат от гибелта на Брийн, или е било планувано изнапред. Постиженията на испанеца в италианското рали подсказват, че това по-скоро не е по този начин, защото две от неговите три победи в WRC са пристигнали точно в това съревнование.
 Навигаторът на Брийн се връща към ралитата Навигаторът на Брийн се връща към ралитата
Сордо победи в рали „ Сардиния “ през 2019 и 2020, още веднъж като водач на Хюндай. Освен двете си победи испанецът има още три подиума в това съревнование, в което той приключи трети през 2006, 2007 и 2022 година.

Още преди гибелта на Брийн бе оповестено, че Сордо ще започва в рали „ Португалия “ в края на идната седмица. За него това ще бъде трето присъединяване през сезона, в който досега той започва в „ Монте Карло “ и „ Мексико “. В Княжеството Сордо финишира на седмото място, до момента в който в Мексико се класира пети.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР