Напълно нормално е от време на време да се чувствате

...
Напълно нормално е от време на време да се чувствате
Коментари Харесай

8 знака, че сте постигнали успех в живота, дори и да не го вярвате

Напълно обикновено е понякога да се чувствате по този начин, като че ли сте се провалили изцяло, изключително в случай че сте мощно амбициозни и стимулирани.

Високите упования неизбежно водят до моменти на отчаяние и скептицизъм. Идва време, когато всеки човек осъзнава, че на земята няма безгрешни хора и, че никой не може да се оправи самичък с всички трудности, пред които го изправя животът.

Повечето хора не желаят да си го признаят, само че ние живеем в един свят, в който триумфът се мери с материалното благосъстояние, с което разполагаме. Жалко е, че модерният човек е станал жертва на материалистичното мислене, тъй като надълбоко в себе си всички знаем, че има по-важни неща от колекционирането на скъпи и безполезни предмети.

Според изследване на Strayer University, 90% от американците имат вяра, че щастието е по-добър знак за постигнатия триумф в живота, в сравнение с властта, престижа и благосъстоянието. По надолу в класацията, 67% от интервюираните дефинират триумфа като „ положителни взаимоотношения с приятелите и фамилията “, а 60% споделят, че най-важното е човек да обича работата си. Само 20% от запитаните свързват триумфа с материалното благосъстояние.

Уви, едно е да кажеш нещо, а напълно друго- да го правиш.

Когато става дума за триумф, очите ни постоянно ни повеждат в неверната посока. Трудно е да си представим, че най-успелите хора не са тези, които имат най-големите къщи, най-скъпите коли и най-влиятелните другари. Колкото и да сте постигнали в живота си, постоянно има някои, който има повече, а това ви кара да се чувствате като че ли сте от губещата страна на живота. Проблемът не е в неналичието на „ играчки “, а във вярата, че те дефинират равнището на триумф.

Истинският триумф се крие във вашата същина и в пътя, който сте извървели, с цел да стигнете дотук. Ако на моменти ви се коства, че не сте толкоз съумели, колкото бихте могли да бъдете, има огромна възможност да оценявате цената си с неправилните критерии.

Понякога човек има потребност от увещание за всичко, което е постигнал в живота и за премеждията, които е преодолял, с цел да се озове в тази позиция.

Това са няколко знака, че сте постигнали триумф в живота, даже и да не го чувствате:

1. Вече не сте в центъра на вселената

Всички знаем, че „ съумелите " хора се държат, все едно са център на вселената. Светът е техен, а всички останали просто живеят в него. Това не е триумф. Истинският триумф изисква способността да усещаме съпричастност, да разбираме, че възприятията и фантазиите на другите хора са също толкоз значими, колкото и нашите и че не може да осъществяваме концепциите си без тяхната помощ.

2. Позитивната позиция

Надеждата и оптимизмът са основи съставни елементи на щастливия живот. Ако непрекъснато мислите за отминали неточности и неуспехи, ще станете озлобени и гневни. Човек реализира същински триумф, когато стартира да гледа на нещата от позитивната страна и да има вяра, че може да трансформира даже най-лошите обстановки в нещо по-добро.  

3. Знанието, че неуспехът не е безконечен

Вече разбирате, че единствените хора, които в никакъв случай не се провалят са тези, които в никакъв случай не пробват. Когато не съумеете да  постигнете задачата си, не приемайте автоматизирано, че сте цялостен неуспех. Вместо това, използвайте този крах като опция да научите нещо ново и да продължите напред по-сигурен и убеден в себе си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР