Напълно неочаквано тази сутрин от Дондуков“ 2 обявиха, че президентът

...
Напълно неочаквано тази сутрин от Дондуков“ 2 обявиха, че президентът
Коментари Харесай

ИТН смаяха президента с този ход при връчване на мандата. Радев: Тук всички настръхнаха

Напълно ненадейно тази заран от „ Дондуков “ 2 оповестиха, че президентът Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление на най-малката парламентарно показана група „ ИТН “ (ИТН).
Депутатите на Слави Трифонов бяха извикани в президентството тъкмо в 11 часа. Това е и последният късмет да се сформира държавно управление.
След като парламентарната рулетка се извърти президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление и по-късно да разгласи дата за осъществяване на изключителни парламентарни избори, предава Блиц.
В последните дни шефът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че в случай че получат мандат от Радев ще го върнат незабавно, защото е по-добре България да отиде на нови парламентарни избори.
Малко след 10 часа депутатите на Слави Трифонов напуснаха залата на Народното събрание (НС) и в 10:55 часа Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев влязоха в постройката на президентството.
С изключителна акуратност в 11:00 часа те влязоха в залата, където се дава мандатът.
„ Все повече се твърди, че 49-о Народно събрание е изчерпано, само че в тази обстановка аз взех решение да връча мандатът на вашата група. Да, най-малобройната, само че демонстрирала не един път ясна и поредна позиция.
Ще връча в реда на изграждане досието “ – шеговито съобщи Радев и подходи към Вълчев.
„ Имате две ясни варианти. Първата, в случай че желаете да го задържите, то би трябвало да се върнете до седмица с претендент за министър-председател.
Имате и втора алтернатива – да го върнете още в този момент.
Решението е ваше! Заповядайте! – съобщи Радев и даде досието на Вълчев.
„ Благодарим за доверието. Разбираме сложната обстановка в която ви сложиха с тези промени в Конституцията.
Радваме се, че тази 9-месечна мъка завършва. Ще задържим тази папка… “ – сподели той, само че бързо добави: „ Само за няколко секунди “.
Чу се смях в залата, а Радев сподели: „ Тук всички настръхнаха! “.
В последна сметка Вълчев върна досието на Радев и по този начин и третият изследователски мандат за сформиране на държавно управление се оказа несполучлив. А с това две неща са сигурни – ще има длъжностен кабинет и изключителни парламентарни избори.
„ Веднага след обичайното кафе с партиите стартирам среща с всички евентуални министри-председатели – през днешния ден, на следващия ден, а в случай че се наложи и през почивните дни.
Ще направя всичко допустимо процесът за образуване на длъжностен кабинет да бъде интензивен “, даде обещание Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР