Напълно неочаквано собственикът на Фулъм Шахид Хан се отказа от

...
Напълно неочаквано собственикът на Фулъм Шахид Хан се отказа от
Коментари Харесай

Пълен обрат в сделката заУембли

Напълно ненадейно притежателят на Фулъм Шахид Хан се отхвърли от концепцията да закупува един от емблематичните игрища в света - “Уембли”. Американският милиардер беше отправил оферта на стойност 600 млн. паунда, а след седмица трябваше да стане ясно дали предлагането се приема. Хан обаче посочи, че е решил да се отдръпна, тъй като не бил получил цялостна поддръжка от страна на Английската футболна асоциация (ФА). По неговите думи на офертата му било гледано повече като на нещо отрицателното, в сравнение с като позитивно.

За 24 октомври в Лондон беше планувана среща с управлението на ФА, като на нея щеше да се разисква предлагането.

Представители на Футболната асоциация са говорили по тематиката с 22 500 души - публични лица, съдии, играчи, треньори, доброволци по стадионите и почитатели, като в огромната си част хората са се изказали против вероятната продажба.

Шахид Хан, който също по този начин е притежател на тима по американски футбол Джаксънвил Джагуарс, изясни, че на по-късен стадий може и да размишления и да насочи нова оферта. През април Хан съобщи, че желае за закупи стадиона, с цел да ускори наличието на Джагуарс в Лондон “във време, в което други отбори от NFL разумно стават все по-заинтересовани от този страховит град”.
Khan statement (continued): “It appears there is no definitive mandate to sell Wembley and my current proposal, subsequently, would earn the backing of only a slim majority of the FA Council, well short of the conclusive margin that the FA Chairman has required.” pic.twitter.com/H0pPJBaC5G
— Standard Sport (@standardsport) October 17, 2018 Ако договорката въпреки всичко в миналото факт, Англия ще продължи да играе домакинските си срещи на “Уембли”, като финалите за купите и плейофите също ще останат там. Фулъм няма да се мести на този стадион и още веднъж ще семейства на “Крейвън Котидж”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР