Напълно нечестно е, че България още не е приета в

...
Напълно нечестно е, че България още не е приета в
Коментари Харесай

Орбан: Нечестно е, че България не е в Шенген. Рюте: Не ви казваме не, чакаме ви догодина

" Напълно непочтено е, че България още не е призната в Шенген. Чакаме ви! " Това съобщи пред министър председателят на Унгария Виктор Орбан, който, дружно с европейските си сътрудници, е на конгрес в Тирана, отдаден на Западните Балкани.
Още по темата
България се съставлява от президента Румен Радев. Още през вчерашния ден той сподели, че ще употребява опцията, с цел да сложи въпроса с Шенген.

Първоначално Орбан не е желал да дава отговор на журналистически въпроси, само че е решил да употребява българските медии, с цел да показа позицията си по проблема.

Междувременно министър председателят на Нидерландия Марк Рюте пък съобщи пред bTV, че " Нидерландия не споделя не на България, а не в този момент ".

Той е безапелационен, че участието на България в Шенген може да се осъществя идната година.

Ден по-рано на брифинг в Министерския съвет след среща с трима министри служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че позициите на Нидерландия и Австрия са подбудени по-скоро от вътрешнополитически съображения, в сравнение с от действително разпознати дефекти по използването на шенгенските правила от България.

Той дефинира казаното от Рюте като " недостойни внушения, които в България няма да бъдат забравени скоро " и разгласи, че страната ни е подготвена да предприеме ответни ограничения, в случай че Австрия и Нидерландия наложат несъгласие за участието на страната ни в Шенгенското пространство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР