Напълно е възможно седмичната смъртност да премине над 5 000

...
Напълно е възможно седмичната смъртност да премине над 5 000
Коментари Харесай

Математик: Вирусът е като светлина, която осветлява скрити недъзи в обществото

" Напълно е допустимо седмичната смъртност да премине над 5 000 души при предстоящи 2 000. В България се следи нараснала смъртност, като при тя е над 1% сега поради късното идване в болница, когато към този момент болните развиват затруднения ". Това изясни в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия математикът доктор Лъчезар Томов.
Според него, при положително осъществяване на по-строгите ограничения, които влизат в действие от довечера, на 21 декември би трябвало да има най-малко 50% спад на новите случаи дневно. " Най-оптимистичните оценки са до 14-15% инфектирани, като притеснителни са двете седмици след 8 декември и след коледните празници поради фамилните събирания ", изясни още математикът.
 Официално: България първа по смъртност от COVID-19 в Европа за последните две седмици Официално: България първа по смъртност от COVID-19 в Европа за последните две седмици
България публично стана страната в Европа с най-висока смъртност от COVID-19. По данни на Европейския център за профилактика и контро...
Според него коронавирусът е извадил нескрито освен проблемите в здравната система. “Вирусът е като светлина, която осветлява скрити недъзи в обществото “, безапелационен бе доктор Томов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР