Напълно е възможно македонците да продължат с фанатичния си македонизъм

...
Напълно е възможно македонците да продължат с фанатичния си македонизъм
Коментари Харесай

Проф. Топалов за РС. Македония: ЕС иска да приеме държава, която води хората по стъпките на Тито

" Напълно е допустимо македонците да продължат с фанатичния си македонизъм и през идващите години ... Всички македонски медии са идентични в злостта си към България и във фанатичното им българофобство. С нещо е повредено това общество. Увредено е със сърбокомунизъм, с Титов комунизъм ".

Това разяснява пред БНР проф. Кирил Топалов, член на взаимната българо-македонска историческа комисия . Той даде образец с македонски кмет, който водел жителите по стъпките на югославския комунистически деспот Тито.

Според проф. Топалов слухът за външен напън по тематиката е мощно пресилен.

" Чудя се малко на Европа и на европейските политики, които демонстрират, че биха желали тази страна да влезе в Европейски Съюз. Те не знаят какво желаят... Държава, която води хората по стъпките на Тито, желае да влезе в Европейския съюз ", сподели историкът.

Проф. Топалов е безапелационен, че жителите на Северна Македония са македонци районно, само че етнически са българи. " Дано преоценят историята и битието си и да покажат едно по-европейско мислене . Т огава ние ще бъдем първите, които ще ги подкрепим ", съобщи проф. Топалов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР