Напълно е потушен пожарът в жилищната сграда в град Бухово

...
Напълно е потушен пожарът в жилищната сграда в град Бухово
Коментари Харесай

Търсят вариант за временни жилища за хората от горялата сграда в Бухово

Напълно е сподавен пожарът в жилищната постройка в град Бухово край София, откакто през вчерашния ден се подпали покривът на постройката. Над 50 фамилии бяха евакуирани и прекараха нощта отвън жилищата си.

Бухово, Район Кремиковци

Тази нощ хората останаха да спят при близки и другари. Някои останаха в колите си. От общината обявиха, че ще съумеят да намерят покрив на 3 фамилии, които за в този момент са декларирали да бъдат настанени на друго място. Двама възрастни са настанени в жилища в София.

В момента тече оглед на цялата постройка, с цел да се види дали ще бъде годна за обитаване. Част от живеещите в постройката ще бъдат пуснати да ревизират покъщината си.

По-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова посети мястото и даде обещание да помогне финансово на всички фамилии, които заявят такава помощ. Евакуираните фамилии са над 50.
Йорданка Фандъкова: Това, което преди всичко би трябвало да създадем незабавно, това е да настаним фамилиите, които нямат къде да живеят. Временно да ги настаним в общински жилища или по наши благоприятни условия в спешни центрове. Ще предложа на Общинския съвет да отпуснем еднократна помощ на фамилиите, с цел да могат незабавно да посрещнат своите потребности. Вяра Милкова: Ако жилището е независимо, със независима баня и тоалетна, няма проблем. Но такива обществени жилища, които са с обща баня и тоалетна...ние сме с дребни деца. Обща баня и тоалетна - това е несериозно.
От Агенция Социално подкрепяне одобряват молби за еднократна помощ от по 375 лева До момента 30 фамилии са подали такива заявки. 7 деца, които ще бъдат възпитаници от 15 септември, също ще могат да получат помощ от общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР