Нападнал я заради липсващи париЖител на провадийското с. Черноок ще

...
Нападнал я заради липсващи париЖител на провадийското с. Черноок ще
Коментари Харесай

13 години затвор за племенник, убил с нож стринка си

Нападнал я поради изчезнали пари
Жител на провадийското с. Черноок ще лежи 13 години в пандиза за убийството на леля си. Това постанови състав на Варненския апелативен съд, който усили с 1 година наказването на Адем Изетов, обещано от окръжните магистрати и удостовери компенсацията от 300 000 лева, което мъжът би трябвало да заплати на двамата наследници на жертвата.

25-годишният обвиняем направил закононарушението на 8 ноември 2022 година в родното си село. Той работел в чужбина, с цел да обезпечи средства за прехрана на роднините си. В стаята му имало камера за видеонаблюдение, която той проследявал посредством мобилния си телефон. Така видял, че леля му Елфуда рови из движимостите му. След като се върнал в България и се прибрал вкъщи, открил че липсват над 2000 лева, които дружно с баба си спестявал, с цел да ремонтират къщата. Показал клипа на родственици и те удостоверили, че на записа е Елфуда. Тя обаче изрично отрекла да е вземала пари.

Късно вечерта племенникът отишъл в дома й. Изтръгнал видеокамерите от методите към къщата. Стринка му събудила мъжа си и позвънила на тел. 112. След това излязла на открито, а Адем я атакувал със сгъваем нож и избягал. Преди да издъхне, 50-годишната жена споделила на брачна половинка си името на нападателя.

Аутопсията открила пет рани по тялото й. Тъй като гибелта не е настъпила незабавно, апелативните съдии одобриха, че действието е осъществено по изключително непосилен метод и завишиха с година ефикасното наказване на Адем. Той няма предходни противообществени прояви, грижел се е за баба си и чичо си, по тази причина и втората инстанция одобри, че най-лекото планувано в закона наказване – от 15 до 20 година отнемане от независимост, е несъразмерно тежко. Така настояването на частните обвинители Адем да бъде наказан на 20 година или пожизнен затвор, бе отхвърлено.

Присъдата предстои на касационен надзор пред Върховен касационен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР