Нападнаха и обраха нобелов лауреат в Буенос Айрес, предаде ДПА.

...
Нападнаха и обраха нобелов лауреат в Буенос Айрес, предаде ДПА.
Коментари Харесай

Обраха нобелов лауреат в Буенос Айрес

Нападнаха и обраха нобелов лауреат в Буенос Айрес , съобщи ДПА.

Американският откривател Майкъл Росбаш е атакуван през вчерашния ден, 5 април, до момента в който пътувал, с цел да получи почетната докторска степен.

Майкъл Росбаш получи Нобелова премия за медицина предходната година. Вчера Росбаш и различен професор се придвижвали в автомобил по обяд. Когато паркирали колата пред Университета в Буенос Айрес, трима въоръжени мъже на мотоциклети ги нападнали.

 Трима американци печелят Нобела за медицина за 2017 година
Трима американци печелят Нобела за медицина за 2017 година

За " тяхното изобретение на молекулярни механизми, контролиращи циркадианния темп "

Нападателите счупили прозореца на колата и откраднали паспорта и работните документи на Росбаш.

При случая няма потърпевши , прецизират от университета.

Заради нападението награждаването на Росбаш е било отсрочено за вечерта, с цел да може ученият да подаде тъжба в полицията и заявление за нов паспорт, тъй че да се прибере в Съединени американски щати.

От университета оповестяват, че в последно време насилието се е трансформирало в всекидневие в Буенос Айрес. Според академичната сфера държавното управление не може да се оправи с това принуждение.

 Нобелов лауреат разкритикува Тръпм, че подрива науката в Съединени американски щати
Нобелов лауреат разкритикува Тръпм, че подрива науката в Съединени американски щати

Нобеловият лауреат по химия Майкъл Росбаш

Припомняме, в края на 2017 година Майкъл Росбаш остро разкритикува политическите събития в Съединени американски щати. По време на обръщението си на церемония банкета по време на връчването на премиите той съобщи, че американските учени са изправени пред орязване на финансирането , което ще навреди на проучванията им.

" Ние се възползвахме от просветения следвоенен интервал в Съединени американски щати. Нашите национални институции по опазване на здравето въодушевено и обилно подкрепяха фундаменталните проучвания... (но) актуалният климат в Съединени американски щати е предизвестие, че продължаващата поддръжка не може да се одобри за даденост ", посочи тогава Росбаш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР