Нападения с дронове са предизвикали пожар в две големи петролни

...
Нападения с дронове са предизвикали пожар в две големи петролни
Коментари Харесай

Нападения с дронове са предизвикали пожар в две големи петролни съоръжения в Саудитска Арабия

Нападения с дронове са провокирали пожар в две огромни петролни уреди в Саудитска Арабия тази заран, заяви вътрешното министерство, представено от Асошиейтед прес. Пожарът е овладян, уточни министерството.

В известието не бе конкретизирано кой е направил офанзивите против оборудванията на петролната компания Арамко.

Йеменските бунтовници хуси постоянно са нанасяли удари с дронове против цели в Саудитска Арабия, само че към този момент не са поели отговорност за днешните набези.

Днес са атакувани огромно петролно оборудване в Абкаик, покрай Даман, и петролното находище Хурайс, в Източната провинция на кралството. Горящата рафинерия е най-голямата в Саудитска Арабия и преработва забележителна част от петролния й експорт, минаващ през Персийския залив.

Води се следствие, прибавя Асошиейтед прес.

Напрежението в региона е огромно след нападенията през юни и юли против петролни танкери във водите на Залива, за които Рияд и Вашингтон упрекват Иран. Техеран отхвърля тези обвинявания. Йеменските бунтовници хуси, подкрепяни от Иран, също започнаха предишния месец въздушни удари с дронове през границата по петролното находище Шайбах. Някои от тези офанзиви също предизвикаха пожари, само че не прекъснаха производството.

Саудитските сили за сигурност осуетиха офанзива на Ал Каида против Абкаик през 2006 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР