Нападения и самоубийствен атентат в Кабул белязаха парламентарните избори в

...
Нападения и самоубийствен атентат в Кабул белязаха парламентарните избори в
Коментари Харесай

Над 20 загинаха при атаки на изборите в Афганистан

Нападения и гибелен атентат в Кабул белязаха парламентарните избори в Афганистан. На места гласуването ще продължи и на следващия ден поради механически проблеми. В столицата починаха минимум 15 души, жертвите на офанзивите в други градове са 13. Още преди началото на вота талибаните и " Ислямска страна " заплашиха да блокират изборите.

Афганистанците наподобява подцениха заканите на екстремистите и се подредиха на опашки за гласоподават. Една трета от близо 19 000 секции не отвориха порти от съображения за сигурност. Нововъведената биометрична система не беше единственото затруднение.
Мохамад Яхия, наблюдаващ на изборите в Афганистан: Започнахме с два часа забавяне. Това беше първият проблем. Вторият беше,че при започване на вота нямаше защита. Трябваше да се конфигурира и IT-система. Ето за какво имаме произшествия със сигурността в Кабул и на други места.
Тези избори се организират с три години забавяне. 2 500 претенденти пожелaха да се състезават за 250 места в Народното събрание.10 от тях изгубиха живота си при набези. Изборите в провинция Кандахар бяха отсрочени с една седмица, откакто в четвъртък там бяха зястреляни шефовете на разузнаването и полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР