„Нападението над д-р Албена Гагова от баща на новородено не

...
„Нападението над д-р Албена Гагова от баща на новородено не
Коментари Харесай

Директорът на „Шейново” за побоя над лекар: Това не е обичайно нападение, а тероризъм

„ Нападението над доктор Албена Гагова от татко на новородено не е всекидневно нахлуване по тази причина го дефинирах като тероризъм. Напомни ми за избиването на карикатуристите от „ Шарли ебдо”. Това разгласи в предаването „ Тази събота” доктор Румен Велев, шеф на болница „ Шейново”, където мъж преби акушер-гинеколог. Необичайното в този случай е, че експанзията идва не след несполучливо лекуване, а след най-радостното събтие в живота на човек – раждането на детето му.

На първи юли измежду бял ден пациентка на доктор Албена Гагова ражда крепко бебе. Бащата Владимир Стоянов твърди, че се занимава с генетични проучвания и упорства да получи плацентата на новороденото. По-късно една от акушерките намира доктор Гагова в безпомощно положение.

Лекарката няма спомен за случая. Тя е със строшен нос, комоцио, раздрана джука и голям брой пострадвания. Колегите й са в потрес.

Владимир Стоянов, прочут още като Владо Плацентата, е упрекнат за нападението. Той отхвърля и твърди, че никой няма доказателства за виновността му.

„ Присъдата в този случай е доста значима – присъдата не е единствено наказване, тя е и опция за наказания да премисли своята неточност и най-много да се поправи”, счита шефът на „ Шейново”.

Той се е срещнал с обвинявания за побоя Владимир Стоянов три месеца преди случая. Той желал да прави презентация пред бременните, който посещава учебното заведение за родители в „ Шейново”, за изгодите от стволовите кафези. Велев отказал, тъй като задачата на очилещото не е да се вършат презентации с комерсиална цел.

Директорът на „ Шейново” подсети, че в България има специфичен режим за добиване на стволови кафези от плацента – прави се в лицензирани лаборатории и се управлява от Агенцията за трансплантации. Неизползваните плаценти се унищожават като биологичен боклук, тъй като могат да са рискови – да носят болести.

„ Присъдата в този случай е доста значима – присъдата не е единствено наказване, тя е и опция, този който е наказан, да премисли своята неточност и най-много да се поправи”, счита доктор Велев.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР