Нападение край синагога във Виена. За това съобщава местната медия

...
Нападение край синагога във Виена. За това съобщава местната медия
Коментари Харесай

Касапница във Виена със стрелба и жертви, нападател се взриви ВИДЕО

Нападение край синагога във Виена. За това оповестява локалната медия "Кронен ". По непотвърдена информация наоколо до Шведенплац са се чули няколко изстрела.

Според медиите, нападателят се е взривил с избухлив колан. Преди това обаче е ранил служител на реда, който е с заплаха за живота, както и още няколко души.

Смята се, че нападателят е имал съучастници, които са съумели да избягат. В центъра на австрийската столица се организира огромна полицейска интервенция. Свидетели описват, че са чули към 50 изстрела.

Най-малко един човек е погубен и няколко са ранени след нахлуване с бомба и огнестрелно оръжие до синагога във Виена. Местната полиция е стартирала огромна интервенция за залавянето на стрелеца. Предполага се, че негови съучастници "са се взривили по време на офанзивата ", написа в. "Дейли мейл ".

Полицията прикани жителите да не вървят в центъра на града и да не употребяват публичния превоз.

Австрийският публицист Томас Майър, цитирайки вътрешното министерство, заяви: "Един мъртъв и няколко ранени при офанзивата против синагогата в Seitenstettengasse в центъра на Виена. Мащабна полицейска интервенция. Останете си по домовете. Изстрели са чути на Schwedenplatz ".

Шокиращи фрагменти, качени в мрежата, демонстрират по какъв начин хора на мястото на случая залягат и бягат за живота си, до момента в който ехтят изстрели.






Според австрийския "Куриър ", най-вероятно престрелките са били няколко. В момента центърът на града е отцепен. По последна информация има известия за седем починали, в това число един служител на реда, и четирима тежко ранени.

Говорител на Министерството на вътрешните работи удостовери пред АПА, че полицейски чиновник е тежко ранен при пукотевица в центъра на Виена покрай Шведенплац. Предполага се, че е прострелян с пушка или автомат.

Твърди се още, че причинителите са били няколко и са били въоръжени с автомати.

В мрежата към този момент е качена и фотография на един от нападателите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР