Нападателят от Лондон бридж, който вчера уби двама души и

...
Нападателят от Лондон бридж, който вчера уби двама души и
Коментари Харесай

Нападателят от Лондон бридж е бил освободен условно миналата година

Нападателят от " Лондон бридж ", който през вчерашния ден умъртви двама души и рани трима, преди да бъде убит от полицията, е някогашен пандизчия, осъждан за тероризъм. Миналата година Усман Хан е бил освободен условно и е трябвало да носи електронна гривна за следене. Премиерът Борис Джонсън дефинира предварителното освобождение на пандизчии с тежки присъди като " неточност ".

``
реклама
Лондон още веднъж усети терора. След първичния потрес и тъга, в този момент въпросът е по какъв начин е било позволено офанзивата да се случи.

Мъжът, убит от полицията, е Усман Хан. На 28 години. Британец от пакистански генезис, живеещ в Стафорд. С престъпно досие за връзки с терористични групи и за опит да сътвори лагер за джихадисти в Кашмир.

През 2012-та Хан бил наказан на 16 години за присъединяване в терористичен проект за взривяване на Фондовата борса в Лондон. Според съдийското решение Усман хан не трябвало да бъде освобождаван предварително, до момента в който е опасност за обществото. Миналата година той излязъл от пандиза.

Борис Джонсън, министър председател на Англия: Този мъж е излежал половината от присъдата си. Той е бил освободен автоматизирано. Отдавна споделям, че тази процедура не работи.
Преди нападението в постройка край моста Хан бил на конференция за приобщаване на пандизчии. При офанзивата той носел подправен пояс с екслозиви и нож.

Люк Пултън, очевидец на офанзивата: Чух хора да крещят. Не знаеха какво се случва. Само желаеха да избягат от моста.
Вместо да последват тълпата петима души се втурнали към нападателя. Телефоните на очевидци снимали героите, които съумели да завлечен ножа на Усман Хан.

Домът на Хан през днешния ден беше претърсен. Според полицейски източници, той не е имал съучастници, бил е " уединен вълк ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР