Нападателят Оливие Жиру отбеляза второто попадение във вратата на Исландия

...
Нападателят Оливие Жиру отбеляза второто попадение във вратата на Исландия
Коментари Харесай

Оливие Жиру вече е в тройката по голове за Франция

Нападателят Оливие Жиру означи второто попадение във вратата на Исландия за успеха на Франция с 4:0 в европейската подготовка в понеделник и това го сложи измежду тримата най-хубави изпълнители в историята на националния отбор. Той има единствено шест мача за шампионата и един гол с екипа на Челси през сезона, само че също по този начин е с впечатляващите 35 попадения в 89 срещи за " петлите ".

32-годишният Жиру към този момент е еднолично на трето място във безконечната класация на реализаторите за Франция. Той има един гол повече от Давид Трезеге и изостава с шест от Мишел Платини. Лидер в подреждането с 51 гола е Тиери Анри.

Olivier Giroud (35) passes David Trezeguet as the third-highest scorer in France's history pic.twitter.com/fFr3Lw1ERM
— B/R Football (@brfootball) 25 март 2019 година " Оливие би трябвало да се гордее с постигнатото. Той дойде на лагера без доста време на терена за клубния си отбор, макар че ефикасността му в Лига Европа е доста висока и вкара два гола за нас в два мача. Той играе в неговия си жанр и носи доста позитиви на тима ", сподели Дидие Дешан след успеха в мача от група " Н ".

Селекционерът на гостите Ерик Хамрен добави: " Начинът, по който французите употребяват Жиру, го прави основен футболист за тях. Видяхте това и през днешния ден ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР