Нападателят на Ювентус Пауло Дибала се включи в благотворителна инициатива,

...
Нападателят на Ювентус Пауло Дибала се включи в благотворителна инициатива,
Коментари Харесай

Пауло Дибала: Бих искал да променя света

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала се включи в благотворителна самодейност, която подкрепя образованието на младежи. По този мотив аржентинецът приказва за това, че има надалеч по-важни неща от футбола, макар че той напълно изпълва неговия живот.

" Понякога виждам обществото и виждам неща, които бих желал да трансформира. Може да звучи смешно, само че бих се радвал, в случай че имам опция да трансформира света най-малко мъничко ", показа Дибала.

" Истината е, че футболът е мощно оръжие. По някаква причина доста хора отделят повече внимание на футболисти, в сравнение с президенти и министър-председатели. Мисля, че би трябвало да използваме това въздействие, което имаме, с цел да изпращаме положителни послания и да бъдем образец за подражателство. Вярвам, че в случай че всички във футбола се обединим, можем да създадем толкоз доста, да помогнем на хора в потребност, на деца да осъществят упоритостите си ", сподели още той.

Paulo Dybala: 'Lots of people pay more attention to footballers than to presidents' https://t.co/mpp7DoU7RF
— The Guardian (@guardian) July 30, 2020
Дибала добавя, че " футболът е моя пристрастеност и моят живот откогато бях на 3 години ", само че знае, че в случай че не беше съумял като професионален футболист, щеше да има нестабилно бъдеще, защото няма обучение или умения да прави нещо друго.

" Знам, че толкоз доста хора, мои другари, бяха толкоз близо, само че футболът е като живота - в доста случаи не става дума за това, което правиш, а кой го вижда и какво мисли. По пътя имаш потребност от доста шанс. Много от приятелите ми не съумяха да пробият и в един миг се оказаха изгубени, без да знаят какво да вършат и накъде да поемат.

Аз имах щастието да стигна до тук, само че в случай че не се беше случило, нямам визия какво щях да върша. Не спирам да мисля за това. Много младежи, които мечтаят да станат футболисти, не учат нищо друго, не знаят за всички различни пътища, които могат да поемат. Мисля, че образованието е мощно средство, което оказва помощ на хората ", показа аржентинецът.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР