Нападателят на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на обиди

...
Нападателят на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на обиди
Коментари Харесай

Расистки скандал с играч на ЦСКА, клубът реагира

Нападателят на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на обиди от расистки темперамент. Това оповестиха от клуба часове след нулевото тъждество против " Арда " в мач от 19-ия кръг на Първа лига. " Червените " са безапелационни, че ще се борят с сходно държание, определяйки расизма като " камшик за съвремието ни ".

" ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на поддръжката на най-многобройната аудитория ясно заявява своята позиция, че по никакъв метод няма да толерира деянията на расизъм, дискриминация и всякакво делене и установяване на хората съгласно техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на офанзиви и обиди на тази основа "

" Категорично ще се борим против това като влиятелен клуб, в който играят футболисти от разнообразни националности. Расизмът е камшик за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България ", написаха от " аления " клуб .
" Арда " и ЦСКА се занулиха в отегчителен мач с едвам два точни удара "Червените " още веднъж не позволиха гол, само че към този момент изостават на 11 точки от водача "Лудогорец "
Роденият в Лондон Соломон-Отабор стана обект на расистки обиди за повторно в границите на няколко дни. Феновете на " Арда " го нападнаха по същия метод и в дуела сред двата отбора за Купата на България. Тогава бяха предизвестени от диктора на стадиона.

Преди по-малко от два месеца, след расисткия скандал към България - Англия, точно Отабор показа в изявление, че не е ставал очевидец на сходни грозни прояви в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР