Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо ще вземе участие на четвъртфиналите

...
Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо ще вземе участие на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Еквадор успя да препъне Бразилия на Копа Америка

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо ще вземе присъединяване на четвъртфиналите на Копа Америка. Това стана факт, откакто националният тим на Еквадор направи 1:1 с домакина Бразилия в мач от група „ В “, игран в Гояния. Кайседо обаче остана неизползвана запаса.

Това постави завършек на серията на „ селесао “ от 10 следващи победи. Петкратните международни първенци не бяха записвали резултат, друг от триумф, от 15 ноември 2019 година, когато изгубиха с 0:1 от Аржентина в контрола.

Бразилия се беше класирала за елиминационната фаза на Копа Америка още преди мача с Еквадор и по тази причина даде отмора на няколко титуляри. Това даде късмет за изява на Габриел Барбоса, Евертон, Лукас Пакета, Фабиньо и Дъглас Луис. Лукас Пакета беше единственият, който с изявите си потвърди, че има място измежду титулярите.

„ Селесао “ откри резултата в 37-ата минута, когато бранителят Едер Милитао се разписа с глава след центриране на Евертон. Изненадващо за стила си на игра, бразилците се прибраха в отбрана в първите 15 минути на второто полувреме и това разреши на Еквадор да стигне до равнене с гол на резервата Анхел Мена в 53-ата минута.

След това и двата тима не съумяха да стигнат до чисти голови положения, само че резултатът беше задоволителен за класирането им на четвъртфиналите.

Еквадор беше подкрепят и от Перу, който в другия мач от група „ В “ се наложи над Венецуела с 1:0. Андре Карийо вкара единствения гол в 48-ата минута.

Така за идната фаза на Копа Америка от група „ В “ се класират Бразилия, Колумбия, Перу и Еквадор. Техните противници в елиминационната фаза ще бъдат избрани на следващия ден, когато ще бъдат изиграни последните два мача от група „ А “. Ясно е, че това ще бъдат Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай, само че тяхното систематизиране в класирането още не е ясно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР