Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е вторият най-резултатен бразилец в

...
Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е вторият най-резултатен бразилец в
Коментари Харесай

Каранга задмина всички бразилци в Европа

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е вторият най-резултатен бразилец в Европа през есенния дял. Топ реализаторът на армейците и Първа лига реализира впечатляващия актив от 17 гола в 18 турнирни мача.

Пред него остана единствено звездата на португалския гранд Бенфика Жонас Оливейра (33 г.), който наниза 18 попадения в едвам 15 срещи, а му следва и още един дуел в елита до края на годината.

"Каранга сподели превъзходна форма в българското състезание и остана на крачка от това да е най-резултатният бразилец в Европа. Голмайсторът на локалния гранд ЦСКА освен надгради по отношение на пролетта, само че се трансформира и в най-опасния състезател пред гола в шампионата ". пишат в бразилския състезателен уебсайт ogol.com.br.

33-годишният Жонас пък към този момент 4-ти сезон е същински призрачен сън за отбраните в Португалия, като е осъществил 83 гола в 95 турнирни срещи за Бенфика. Преди това е играл за Валенсия, Гремио, Португеза, Сантос и Гуарани. Има 12 мача и 3 гола за националния тим на Бразилия.

Каранга и Жонас водят с доста сериозна разлика пред останалите си сънародници в Европа, а също така те са и най-ефективните измежду първите 10 в класацията.

Третото място се заема от нападателя на кипърския Алки Ороклини Фабрисио Сантос Симоеш (32 г.), който има 11 гола в 13 срещи. Той е с по-добра успеваемост от суперзвездата на ПСЖ Неймар (25 г.), който също осъществя 11 пъти, само че в 14 турнирни мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР