Нападателят на Царско село Георги Минчев изрази увереност, че тимът

...
Нападателят на Царско село Георги Минчев изрази увереност, че тимът
Коментари Харесай

Звезда от Царско село: Засега мислим само за оцеляването, мечтата ми е Висшата лига

Нападателят на Царско село Георги Минчев изрази убеденост, че отборът му ще успее да откри своята ниша в efbet Лига и продължава интензивно да работи по поставената цел – оцеляване и стабилизиране в българския футболен хайлайф.

Макар че тимът се намира на 10-ото място, 24-годишният Минчев има вяра в силите на своите съотборници. Острието, което наниза 29 попадения във Втора лига през акция 2018/2019, най-накрая откри головата си сметка в елита предишния кръг при ремито 1:1 на открито против Етър.

„ Не започнахме добре. Като дилетант в групата, сигурно ни беше тежко. С придвижване на мачовете несъмнено добихме самочувствие и мисля, че играем все по-добре и по-добре”, сподели Минчев пред DIEMA SPORT.

„ Целите са да се задържим в efbet Лига и през идващия сезон, да построяваме по-добри игри. Другата година към този момент би трябвало да покажем по-предно класиране. Засега се ограничаваме до оцеляването.”

„ Родни Антуи е доста добър футболист, включи се доста добре към нашия отбор, както и останалите, които пристигнаха. Гледахме да ги приспособяваме по-бързо. От Холандия идва момчето, а тук се играе по-различен футбол. Трябваше да свикне с нашия жанр и равнището на efbet Лига. Добре се играе с него, имаме положително партньорство в предни позиции. ”

„ За един нападател са значими головете. Те приказват за него. Със сигурност имах напрежение, че в първите 5 кръга не вкарах. Гледах да не обръщам внимание на това, да се съсредоточвам върху това да оказвам помощ на тима. Бях сигурен, че голът рано или късно ще пристигна.”

„ Определено равнището е друго – в efbet Лига се играе по-трудно, футболистите са по-силни. Със сигурност е друго. Мисля, че добре се приспособяваме и отсега нататък ще се представяме по-добре. Да ви кажа персонално, да играем като новобранец не е толкоз неприятно. Малко или доста тимовете ни подценяват. Смятат, че ще излязат и ще ни бият доста елементарно. В последните кръгове не се получава по този начин. Ние играем като тим.”

„ На този стадий съм футболист на Царско село, желая да оказвам помощ и да се развъртвам тук. Всеки млад състезател мечтае да играе в чужбина, аз не върша изключение. Любимото ми състезание е Висшата лига на Англия и се надявам един ден да играя там.”

„ Очаквам доста тежък мач против Берое. Те направиха много мощен тим и демонстрират положителни резултати от началото на сезона. Няма да бъде леко, само че в случай че демонстрираме равнището от последните мачове – да играем като тим и с нужното себераздаване – ще измъкнем нещо от този мач”, приключи Минчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР