Нападателят на руския отбор по хокей на лед Никита Гусев,

...
Нападателят на руския отбор по хокей на лед Никита Гусев,
Коментари Харесай

Легендата Фетисов: Никита Гусев беше лидера на тази Олимпиада

Нападателят на съветския тим по хокей на лед Никита Гусев, който се оказа с съдбоносен принос за извоюваната олимпийска купа през днешния ден, е доминирал като най-комплексен състезател по време на целия шампионат. Това е мнението на седемкратния международен първенец Вячеслав Фетисов, който беше треньор на Русия по време на Олимпиада 2002. Тогава Сборная взе бронзовите медали.

Руският тим под името Олимпийски спортисти от Русия поради допинг-наказанието завоюва с 4:3 след продължение среущ Германия и се окичи със златните медали. " По време на целия шампионат на Олимпиадата Гусев се оформи като водач в нашия тим. Той доминираше на пързалката. Разбира се, желая да отлича и капитанът Павел Дацюк, който даваше убеденост на младите. Най-доброто обаче е, че по време на шампионата тимът израстваше от мач на мач, добави Фетисов.

" На самия край чаках по-лесен мач, би трябвало да си призная. Но този мач удостоверява, че на олимпийските шампионати просто няма слаби тимове. Нашите хокеисти съумяха да се измъкнат просто от нереална обстановка и да завършат красиво тази история. Щастлив съм, че гледах този край, споделя още Фетисов. За съветския тим, който и в други интервали от историята е играл под други имена, това е общо девета купа в мъжкия хокеен Олимпийски шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР