Нападателят на Рома Един Джеко сензационно удължи договора си с

...
Нападателят на Рома Един Джеко сензационно удължи договора си с
Коментари Харесай

Изненадата, която разбърка трансферния пазар в Италия

Нападателят на Рома Един Джеко сензационно удължи контракта си с клуба. Босненският национал беше считан за несъмнено ново попълнение на Интер, само че вместо това преподписа с “вълците” до 2022 година. Новото съглашение ще носи по 4,5 млн. евро годишно на Джеко - толкоз, колкото му предлагаха и “нерадзурите”.

“В последните няколко седмици осъзнах какъв брой доста клубът желае да ме задържи. Разговорите с управлението, работата с треньора, връзките ми с моите съотборници и любовта на почитателите ме накараха още един път да се убедя в това, което знам - че Рим е моят дом. Тук имаме всичко належащо, с цел да побеждаваме. Радвам се, че ще продължа да бъда част от отбора”, съобщи 33-годишният таран, който има 179 мача и 87 гола за Рома след прехвърлянето си от манчестър Сити през 2016 година.

“Още в края на предишния сезон взехме решение, че Един ще е измежду хората, към които ще граидм тима. Оттогава нищо не се е трансформирало. Щастливи сме, че и съгласно него Рома е точното място за футболистите, които желаят да печелят”, сподели спортният шеф на “джалоросите” Гуидо Фиенга.

В Италия към този момент се разяснява, че оставането на Джеко в Рома ще повлияе съществено на трансферните проекти на Интер, Ювентус, Наполи и Пари Сен Жермен. Очакваният резултат на доминото, който щеше да задейства възможното прекосяване на босненеца в Интер, е стопиран. Миланският гранд ще се принуди да търси различен нападател, макар че към този момент купи Ромелу Лукаку. Рома пък ще се откаже от опитите си да притегли един всред Мауро Икарди и Гонсало Игуаин. Икарди към момента е мечтан от Наполи и по последни информации клубът от Неапол е отправил оферта на стойност 60 млн. евро. “Нерадзурите” обаче са сложили цена от 70 млн. на аржентинеца.

Неясно остава и бъдещето на Пауло Дибала. Ако не се снабди с подписа на Икарди, Юве няма да пусне неговия съотечественик в Пари Сен Жермен. Именно Дибала е набелязан от парижани за заместител на Неймар, който напира да се върне в Барселона. Другият желан от ПСЖ футболист беше Филипе Коутиньо, само че той към този момент бе пратен чартърен в Байерн (Мюнхен).

До края на трансферния прозорец в Серия “А” остават две седмици. По всичко проличава, че те ще са извънредно забавни, тъй като водещите клубове занапред ще би трябвало да премислят тактиките си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР