Нападателят на Реал Мадрид и френския национален отбор Карим Бензема

...
Нападателят на Реал Мадрид и френския национален отбор Карим Бензема
Коментари Харесай

Започна делото срещу Бензема, той не се яви в съда

Нападателят на Реал Мадрид и френския народен тим Карим Бензема ще бъде съден за съучастие в изнудване по абсурда със секс записа на някогашния му съотборник при "петлите " Матийо Валбуена от преди шест години.

Скандалът се развихри през 2015 година и докара до изваждането на Бензема от националния тим за повече от пет години, преди той да бъде извикан от селекционера Дидие Дешан за Евро 2020 това лято. Според обвиняванията против Бензема той е посредничил на изнудвачите, които са изнудвали Валбуена с негов секс запис, а Бензема е окуражавал съотборника си да заплати желаната сума.

Днес в Париж по случая стартира дело, което ще продължи три дни и ще цели да обясни ролята на Бензема в абсурда. Проблемите на Валбуена стартират през лятото на 2015, когато той дава телефона си на Аксел Аньо, с цел да трансферира данните му на нов уред. Аньо и неговият другар Мустафа Зуауи се натъкват на пикантното видео и стартират да изнудват футболиста, който към днешна дата играе за Олимпиакос.

Прокурорите настояват, че четири месеца по-късно, на 6 октомври 2015, Бензема отива на среща с Валбуена и му споделя, че може да "разреши " казуса му с видеото. Според обвиняването Бензема е бил нает от изнудвачите, само че самият футболист твърди, че просто е желал да помогне на своя съотборник, като го предизвести, че става въпрос за "много тежки нарушители ". Полицията е записала следващ диалог сред Бензема и Зуауи, в който нападателят на Реал Мадрид споделя: "Той не ни приема съществено ".

Бензема не се яви в съда през днешния ден, само че е застрашен от 5 години затвор и санкция до 75 хиляди евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР