Нападателят на РБ (Лайпциг) Тимо Вернер не е напълно съгласен

...
Нападателят на РБ (Лайпциг) Тимо Вернер не е напълно съгласен
Коментари Харесай

Вернер отговори на Байерн: Младият Левандовски беше като мен

Нападателят на Република България (Лайпциг) Тимо Вернер не е изцяло склонен с изявлението на спортния шеф на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич по отношение на възможен негов трансфер при първенците. Шефът на баварците изясни, че острието на “червените бикове” не би паснал на тактиката на отбора и надлежно няма потребност от него. Според Салихамиджич силата на Вернер е в потреблението на празните пространства, само че в Байерн той няма да има такива, тъй като противниците залагат на защитна сграда. По тази причина Роберт Левандовски бил доста по-ценен, тъй като е мощен в играта на дребни пространства.
 За втори следващ месец: Тимо Вернер е номер 1 в Бундеслигата
“Всеки си има мнение - съобщи Вернер пред “Билд”. - Но в Байерн има футболисти като Серж Гнабри и Кингсли Коман, които употребяват скоростта си по крилата, след което нахлуват в наказателното поле. Салихамиджич е прав, че Левандовски е извънреден централен нападател, с който мюнхенци са доста мощни в предни позиции. Но пък считам също по този начин, че самият Левандовски промени своя жанр през години. Преди време той също залагаше на скоростта по времето на Юрген Клоп в Борусия (Дортмунд), когато отборът стремително се придвижваше напред. Роберт доста приличаше на мен едно време. Ясно е, че когато остаряваш, няма по какъв начин да си толкоз чевръст и надлежно би трябвало да се адаптираш към измененията. Освен това философията на Байерн е да има по-голямо притежание върху топката. Аз съм едвам на 23 години и имам доста да изучавам. Но съм показвал, че умея да въвеждам голове на тимове, които се пазят надълбоко в половината си.”

Според информациите през предишното лято Вернер можеше да напусне против 25 млн. евро. Никой обаче не задейства клаузата му и той подписа нов договор с Лайпциг.

Разенбалшпорт е водач в Бундеслигата, а Левандовски и Вернер са на първите две позиции при голмайсторите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР