Нападателят на председателя на Сдружението на българите Шемето в Струга

...
Нападателят на председателя на Сдружението на българите Шемето в Струга
Коментари Харесай

Арестуваха нападателя на председателя на българското сдружение в Струга


Нападателят на ръководителя на Сдружението на българите „ Шемето ” в Струга Бекир Кадриески е арестуван. Това заяви министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски.

Важното е, че бързо и ефикасно се реагира. Нападателят е задържан. Взети са показания на очевидци. Информирана е прокуратурата. Считам, че казусът е обяснен “, сподели Оливер Спасовски.

Бекир Кадриески бе признат в болница в Струга, откакто беше атакуван в тил от няколко души и обичай с бокс, до момента в който нападателите крещели „ замърсен бугарин “, по думите на неговия сътрудник от сдружението Живко Чакракчиев. Председателят на стружкото съдружие даже няма български паспорт, само че се самоопределя като българин.

У нас Българска социалистическа партия прикани Народното събрание да одобри декларация по отношение на антибългарски прояви и изявления в Република Северна Македония. Междувременно външното министерство в Скопие моли „ за възпиране от предварителни квалификации до цялостното изясняване на случая ” с Кадриески и прецизира, че през вчерашния ден е „ осъществена служебна сказка със обвинения за нападението и е известен прокурор ”.

Бекир Кадриески през днешния ден е бил пуснат за домашно лекуване. От болничното заведение в Струга, където беше признат и лекуван, споделят, че са му направени подробни проучвания, които посочили, че няма съществени пострадвания.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР