Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че предпочита

...
Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че предпочита
Коментари Харесай

Мбапе: Предпочитам да спечеля ШЛ, отколкото Златната топка

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе съобщи, че избира да победи в Шампионската лига пред това да завоюва Златната топка.

Запитан от ESPN кое от двете би избрал, той отговори: “Най-важното нещо е да печеля Шампионската лига, тъй като можеш да спечелиш Златната топка и да не останеш в историята. Играеш с 10-има играчи, а не самичък. Ако беше тенис, щях да избера Златната топка, тъй като там играеш самичък. Футболът е екипен спорт и мисля, че в случай че искаш да спечелиш Златната топка, би трябвало да спечелиш ШЛ. Сега не можеш да вземеш Златната топка без Шампионската лига. Тя е толкоз значима в очите на света. Искам да печеля първо ШЛ. Ако взема Златната топка, добре, само че задачата ми е преди този момент да побеждавам в Шампионската лига.
.@KMbappe makes his pick: Ballon d'Or or Champions League? pic.twitter.com/vrKcPoBsdU
— ESPN FC (@ESPNFC) June 20, 2019 Не желая да съм най-хубавият за всички времена. Искам да съм горделив и да давам всичко от себе си. Правя всичко допустимо да имам триумфи и да спечелвам групови и самостоятелни титли. Това, което желая, е да направя всичко. Любимите ми играчи в историята? Трудно е, тъй като сегашният футбол е друг от този преди 20 години. Бих споделил Пеле, само че той е играл през 50-те години на предишния век. От по-съвременните бих споделил Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Диего Марадона и Зинедин Зидан. Има доста играчи и е мъчно да избера един, тъй като като го направиш, забравяш за всеки футболист, който е имал велика кариера. Кристиано, Меси, Зидан, Роналдиньо - това са имената от модерния футбол, творили история и които в никакъв случай няма да бъдат забравени”, разяснява Мбапе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР