Нападателят на Ница Марио Балотели заяви, че цветът на кожата

...
Нападателят на Ница Марио Балотели заяви, че цветът на кожата
Коментари Харесай

Балотели: Ако бях бял, щях да имам по-малко проблеми

Нападателят на Ница Марио Балотели съобщи, че цветът на кожата му му е причинал редица проблеми по време на цялата му кариерата. Италианският футболист се оплака, че личната си татковина постоянно е бил жертва на расистки викания.

Марио Балотели се озовава в трети италиански гранд

"На някои от стадионите в Италия, хората ми крещят, че нямало черни италианци. Аз съм доказателството, че такива има. Дори в случай че съм италианец, роден и израсъл в Италия, в закона се споделя, че ставам италиански жител откакто навърша 18 години. Законът е неверен и може би и до ден сегашен някои хора виждат черният цвят като цветът на другите ", стартира Балотели пред "So Foot ".

"Мисля си, че в случай че бях бял, щях да имам по-малко проблеми. Може би самичък си предизвикал някои проблеми и съм се държал не както би трябвало на моменти, само че все пак щяха ли да ми простят по-бързо? Абсолютно да ", безапелационен е италианският футболист.

Райола стартира договаряния с Рома за Балотели?

"Италия не е расистка страна, само че опрделено има расисти тук. Промяната е само в ръцете на младото потомство и ние би трябвало да учим децата си, че всички сме идентични, без значение външните белези ", добави той.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР