Нападателят на Милан Гонсало Игуаин заяви, че е напуснал Ювентус

...
Нападателят на Милан Гонсало Игуаин заяви, че е напуснал Ювентус
Коментари Харесай

Игуаин: Напуснах Ювентус, за да дойде Роналдо

Нападателят на Милан Гонсало Игуаин съобщи, че е напуснал Ювентус през лятото, с цел да освободи място за Кристиано Роналдо. Аржентинският стрелец се причисли към отбора на,,Старата госпожа “ през 2016 година за рекордните тогава за Италия 90 млн. евро и означи 55 гола в 105 мача, като завоюва две поредни трофеи на Серия А с екипа на,,бианконерите “. 30-годишният голмайстор се причисли към Милан това лято чартърен през август след идването на Роналдо в Торино.

,,Решението да напусна не беше мое “, показа Игуаин за Gazzetta dello Sport.,,Дадох всичко от себе си за Ювентус, завоювах няколко трофеи, след които Роналдо пристигна в тима. Клубът искаше да усъвършенства качеството в състава и ми споделиха, че не може да остана, а най-хубавото решение за мен се споделяше Милан “, добави той.

Аржентинецът бе оставен отвън състава на Масимилиано Алегри за финала за Купата на Италия против Милан през май.,,Все още усещам обвързаност към тима, тъй като те се отнесоха доста добре с мен. И тимът, и почитателите. Но аз не пожелах да си отида. Всички го споделят – на мен ми казано да напусна. Когато ме оставиха отвън тима за мача с Милан към този момент знаех накъде отиват нещата. И тогава те подписаха с Роналдо. Милан ми дадоха освен това след неособено сполучливото Световно състезание. Намерих това, което търсех “, приключи той.

Игуаин е вкарал четири гола в първите си девет мача с екипа на Милан, само че,,росонерите “ на Дженаро Гатузо са на 10-та позиция във краткотрайното класиране на Серия А на цели 12 точки от водача и някогашен тим на Гонсало Ювентус. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР