Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани се забърка в сериозен

...
Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани се забърка в сериозен
Коментари Харесай

Кавани успя да се забърка в скандал малко след звездното си представяне, рискува три мача наказание

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани се забърка в сериозен скандал часове след фамозното си показване на терена, с което създаде успеха на своя тим в дуела против Саутхамптън. Уругваецът влезе като запаса и се трансформира в воин за отбора си, който направи поврат от 0:2 до 3:2. Кавани подаде за един от головете и самичък вкара другите два.

След дуела 34-годишният нападател се забърка в неприятности поради обява в обществените мрежи. Кавани показа в " Инстаграм " пост на собствен почитател, който съдържаше фотография на голаджията и текст на испански, който гласи " Обичам те, Матадоре ". В отговор нападателят написа " Gracias Negrito! ".

Последното незабавно бе възприето като имитация с расистки темперамент. Три часа по-късно обявата бе изтрита. От клуба са обяснили, че Кавани е вложил другарски усеща в това послание и думата има напълно разнообразни конотации в Южна Америка. От Манчестър Юнайтед са разяснили на Кавани, че във Англия на сходни изявления обаче се гледа по различен метод и нападателят доста би трябвало да внимава за речника си в това отношение.

Английските медии настояват, че ФА ще проверява случая. Според разпоредбите на асоциацията прояви на дискриминационно държание в обществените мрежи се глоби с най-малко три мача наказване, до момента в който сходни провинения на самия терен се санкционират с сред 6 и 12 срещи.

През 2011 година Луис Суарес, който по това време играеше за Ливърпул, бе осъден за осем мача поради това, че неколкократно бе употребявал същата дума (б.ред. " negrito " ) по адрес на бранителя на Манчестър Юнайтед Патри Евра. Тогава Суарес и неговата отбрана се пробваха да обяснят, че думата има напълно друг смисъл за южноамериканците, само че това не оказа помощ на уругваеца. Премиър лийг 10 кръг, неделя 29 ноември  Саутхамптън 2:3краен резулат  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР