Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е разследване от дисциплинарната

...
Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е разследване от дисциплинарната
Коментари Харесай

Кавани се забърка в расистки скандал - може да изгори за 3 мача

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е следствие от дисциплинарната комисия на Футболната асоциация поради расистка демонстрация след мача със Саутхямптън. Уругваецът, който влезе след почивката, вкара два гола за триумфа с 3:2 на „ алените “, пристигнал с поврат след 0:2.

След края на срещата 33-годишният нападател получи голям брой поздравления на профила си в „ Инстраграм “. Един от почитателите на Кавани написа: „ Обичам те, Матадоре “. В отговор футболистът отвърна: „ Благодаря, негърче! “

След това Единсон Кавани изтри обявата. Действията му обаче бяха закъснели, защото мнозина съумяха да я запазят, а в този момент следва следствие на ФА. Резултатите от него би трябвало да станат ясни до идващия понеделник. Правилата гласят, че спортните права на нападателя може да бъдат спрени за най-малко три мача.

„ Ако футболист употребява обидни думи като коментар, посредством каквото и да е средство за връзка, се постанова безспорен най-малко от наказване за най-малко три мача “, написа в разпоредбите на ФА, които са публикувани до клубовете и играчите посредством синдиката на футболистите преди началото на сезона.

Манчестър Юнайтед отхвърля коментар по тематиката, само че от клуба допускат, че изказването на Кавани е направено в миг на мощна страст след метода, по който е реализирана успеха над Саутхямптън. На „ Олд Трафорд “ означават, че неприемливата дума е постоянно употребена в Южна Америка и удостоверяват, че уругваецът към този момент е получил предизвестие да внимава с речника си.

Бившият нападател на Ливърпул Луис Суарес, който е съотборник с Единсон Кавани в националния тим на Уругвай, отнесе наказване за осем мача през 2011 година, когато употребява думата „ негърче “ против Патрис Евра от Манчестър Юнайтед в дербито сред двата тима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР