Нападателят на Левски Жуниор Мапуку спечели гласуването за Гол на

...
Нападателят на Левски Жуниор Мапуку спечели гласуването за Гол на
Коментари Харесай

Черната сила надделя над Камбуров и историята

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку завоюва гласуването за Гол на 19-ия кръг в Първа лига през сезон 2017/2018. Самопровъзгласилия се за „ Черната сила” футболист имаше тежък двубой с Мартин Камбуров за признанието, което давате вие, читателите на Gong.bg.

Конгоанецът беше прецизен за 2:0 при класическата победа над Пирин в столицата. Мапуку се възползва от груба неточност на някогашния си съотборник в Берое Благой Макенджиев, откакто вратарят излезе неразчетено да го пресреща отвън наказателното поле. Таранът на „ сините” показва предвидливост и нанесе акуратен прехвърлящ изстрел от близо 27-28 метра, който бе отвън силите и на спринтиращите към голлинията двама бранители на Пирин.

Техничното осъществяване на Мапуку събра съвсем 50 % от общия избор, което приказва задоволително за желанията на гласувалите в анкетата. Втората позиция остана за историческото попадение на Мартин Камбуров за Берое при 5:1 над Септември София. Това бе 196-ия гол на ветерана в родния хайлайф, което го изравни с Наско Сираков на второто място във безконечната класация на най-хубавите изпълнители.

Трети надалеч обратно остана асът на ЦСКА Кирил Десподов, който се разписа при 2:0 над Витоша Бистрица.

ПОВЕЧЕ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ГОЛ НА КРЪГА – ТУК!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР