Нападателят на Лестър Джейми Варди е един от най-силните нападатели

...
Нападателят на Лестър Джейми Варди е един от най-силните нападатели
Коментари Харесай

Головете на Варди срещу топ 6

Нападателят на Лестър Джейми Варди е един от най-силните нападатели във Висшата лига. Варди е сложен противник за всеки отбор – в това число и най-хубавите в страната. Така че ние ще погледнем към достижението му против по този начин наречените топ 6 отбори

Феновете на „ лисиците” в никакъв случай няма да не помнят първия му мач против Манчестър Юнайтед през септември 2014. Без гол на своето име до оня миг и без да му е обезпечено титулярно място, Варди разгласи идването си в елита при трагичната победа с 5:3.

И макар че направи един от най-хубавите си самостоятелни сезони, той направи история идващия път,когато се изправи против „ алените дяволи” вкъщи.

Варди вкара и на Челси в идващия дуел на „ Кинг Пауър”, по-късно ес разписа и три пъти против Арсенал. Не бива да пропущаме и блестящата шампионска акция, когато вкара 24 пъти, като този трогателен удар против Ливърпул може да бъде приет за най-хубав.

Вече британски национал по това време, Варди и Лестър трябваше да се оправят с сложен старт на идващия сезон. Гол против Ливърпул през октомври, преди да се стигне до ново историческо достижение през декември, когато противник към този момент бе Манчестър Сити.

Голмайсторът още веднъж бе покрай най-хубавата си форма в идната акция, като всеки отбор, приключил в топ 6 бе пострадал от неговата класа. След като се разписа при провалите на Лестър от Арсенал, Челси и Ливърпул рано през сезона, Варди вкара със жанр при успеха над Тотнъм с 2:1.

Варди още веднъж бе покрай 20-голов сезон, а добави и голове във вратата на Манчестър Ю и Арсенал вкъщи, както и като посетител на Ливърпул, Сити и Тотнъм.

Номер 9 продължи и в първия ден на сезон 2019-2020 от там, откъдето приключи предходния и вкара на Олд Трафорд, а след това даде на последователите на Лестър нещо, което да запомнят по Коледа реализирайки и на „ Стамфорд Бридж”.

Варди добави и ново попадение на терена на Тотнъм по-късно през сезона, само че като че ли Арсенал наподобява като обичаният му противник.

Той към този момент има 11 гола на своето име против Артилеристите, откакто вкара два пъти по пътя към спечелването на Златната обувка на ВЛ през сезон 2019-2020, а добави и още една идващия сезон.

Този надвит гол на „ Емиратс” последва хеттрик на терена на Манчестър Сити предходния месец, което направи броя попадения против Гражданите общо 8. А Варди вкара и осмият си гол против Ливърпул при триумфа с 3:1, а същата акция добави и 3 осъществени дузпи против Тотнъм.

През сезон 2021-2022 Варди още веднъж удари един от тимовете в топ 6, вкарвайки третия горл за Листър при триумфа с 4:2 над Манчестър Ю. Джейми Варди потвърди през годините, че е състезател за огромните мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР