Нападателят на Интер Маями Лионел Меси и плеймейкърът на Барселона

...
Нападателят на Интер Маями Лионел Меси и плеймейкърът на Барселона
Коментари Харесай

Меси и Бонмати спечелиха наградите на ФИФА

Нападателят на Интер Маями Лионел Меси и плеймейкърът на Барселона Айтана Бонмати завоюваха премиите на ФИФА за номер едно за 2023 година. Церемонията FIFA The Best се организира в Лондон. За премията се взимаха под внимание достиженията в интервала 19 декември 2022 – 20 август 2023. Сред специфичните посетители на церемонията беше и Христо Стоичков.

Лионел Меси изпревари и Килиан Мбапе за оценката.

Бонмати изведе Барселона до успех в женската Шампионска лига и Испания до международната купа. Тя завоюва и „ Златната топка “ за дами. След нея останаха Дженифър Ермосо (Барселона и Тигрес) и Линда Кайседо (Депортиво Кали и Реал Мадрид).
Наградата за най-хубав треньор взе мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Той пребори конкуренцията на Лучано Спалети и Симоне Индзаги. При жените треньор №1 е селекционерката на националния тим на Англия Сарина Вигман. Зад нея останаха треньорът на Барселона Жонатан Жиралдес и Ема Хейс (Челси).

Наградата за феърплей взе националният тим на Бразилия, който за първи път в историята си излезе с черни екипи в символ на взаимност с борбата с расизма.

https://twitter.com/FIFAWWC/status/1747004429054722518
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР