Нападателят на Челси Еден Азар ще се присъедини към Реал

...
Нападателят на Челси Еден Азар ще се присъедини към Реал
Коментари Харесай

Реал Мадрид и Челси се договориха за Азар

Нападателят на Челси Еден Азар ще се причисли към Реал Мадрид за сумата от 100 млн. евро плюс спомагателни бонуси, оповестиха английски и испански медии. Все още няма публична информация от страна на двата клуба. Испанският състезателен ежедневник „ AS “, цитирайки неназовани източници, съобщи на своя уебсайт, че отборът от Висшата лига е приел офертата на „ Кралския клуб “ за 28-годишния футболист.

Според информацията Азар, който тренира сега с Белгия преди евроквалификацията против Казахстан този уикенд, е бил известен и договорката може да бъде оповестена по-късно денем. Sky Sports разгласява информация, че Челси е желал сума от порядъка на 130 млн. паунда – сума, която може да бъде достигната при положително показване на белгийския национал.

Азар, който бе на път да стане свободен сътрудник през юни 2020, изведе Челси до купата в Лига Европа след успех над Арсенал с 4:1 във финала, игран в Баку предишния месец. „ Моята фантазия бе да играя във Висшата лига и аз я изживях в последните седем години. Мисля, че това бе моето прощаване с клуба “, загатна той след края на финала в азербайджанската столица.

Той се причисли към Челси от Лил през 2012 за 32 млн. паунда и завоюва Лига Европа в дебютния си сезон на „ Стамфорд Бридж “. Впоследствие той завоюва и Висшата лига на два пъти – през 2015 и 2017, както и по един път Купата на лигата и ФА Къп. Азар осъществя 16 гола и асистира за други 15 през миналата акция в Премиършип, в която Челси приключи на трета позиция в крайното класиране. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР