Нападателят на Брентфорд Айвън Тони е обиждан на расистка основа

...
Нападателят на Брентфорд Айвън Тони е обиждан на расистка основа
Коментари Харесай

Айвън Тони е обиждан на расистка основа след гола си срещу Арсенал

Нападателят на Брентфорд Айвън Тони е обиждан на расистка основа в обществените мрежи, откакто се разписа за крайното 1:1 при гостуването на водача във Висшата лига Арсенал в събота. Тони, който вкара с глава в 74-тата минута на " Емиратс ", беше обект на сходни нападки и по-рано през сезона през октомври след триумфа с 2:0 над Брайтън за състезание.

" Веднага след мача на Брентфорд против Арсенал Айвън Тони е получил голям брой обидни расистки известия в акаунта си в " Инстаграм ". Възмутени сме и сме тъжни, че Айвън ще би трябвало още веднъж да се изправя против сходно нещо ", разясниха от управата на Брентфорд.

От Арсенал оповестиха, че ще работят с сътрудниците си от Брентфорд, с цел да разпознават забърканите.

" Заставаме зад Айвън Тони. В Арсенал осъждаме всички форми на дискриминация и имаме нулева приемливост към сходно отношение. Ще вземем всички нужни ограничения, с цел да идентифицираме всеки, които е изпращал такива отвратителни известия ", обявиха от лондонския клуб.

Изравнителният гол на Тони беше доказан след дълга инспекция със системата за видеоповторения (ВАР), само че мениджърът на столичани Микел Артета след мача беше безапелационен, че попадението е трябвало да бъде анулирано поради засада.

Впоследствие от управата на съдийската комисия оповестиха, че решението на арбитрите на дуела да зачетат гола на Тони не е било вярно и е една от двете " съществени неточности " на реферите по време на срещите през уикенда.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР