Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов се изказа много ласкаво

...
Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов се изказа много ласкаво
Коментари Харесай

Божинов със силни думи за Ивелин Попов, каза какво трябва да направи, за да е отново национал

Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов се изрече доста ласкаво за капитана на националния тим Ивелин Попов, като го дефинира за най-хубавият футболист на България. Бившият състезател на Ювентус, Манчестър Сити и Левски съобщи, че ще се радва да се върне в националния тим, само че сегашната му форма е надалеч от мечтаната, с цел да бъде част от селекцията на Петър Хубчев, написа " Спортал ".

" Доста пот и труд би трябвало да хвърля, би трябвало да покажа форма, с цел да стана част от националния тим. Не става с един мач или един гол и да приказваме по тази причина. Трябва да се боря, да демонстрирам хъс, да играя добре в мачовете, след което селекционерът Петър Хубчев, в случай че реши, ще се веселя. Няма деен футболист, който да не желае да бъде част от националния тим. Прекалено рано е обаче да приказваме за това, защото имам да хвърля много пот, с цел да имам късмет да се върна в отбора. Националната фланелка тежи, не е единствено да кажеш - аз съм национал. Момчетата демонстрираха в последните два мача, че имат качества и зарадваха България. Аз и останалите футболисти им смъкваме шапка. Няма какво да си приказваме. Ивелин Попов е най-хубавият футболист на България. Беше същински капитан в последните два мача от първата минута против Словения (2:1) до последния съдийски сигнал против Норвегия (1:0). Игра халф, нападател, зад нападателя, раздаде се до дъно и беше образец за всички момчета. Само поздравления ", показа Божинов при награждаването му за състезател на 8-ия кръг в Първа лига.  

Интересен факт е, че Божинов се е разписвал в рекордните за роден футболист 14 разнообразни клуба - Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака, Лозана и Ботев (Враца), като е играл в осем разнообразни страни - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай, Швейцария и Хърватия. Единствено за Риека не съумя да запише нито едно попадение в формален мач. 32-годишният нападател има 43 мача и 6 гола с националната фланелка на България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР