Нападателят на Борусия (Дортмунд) Себастиен Алер даде повече подробности за

...
Нападателят на Борусия (Дортмунд) Себастиен Алер даде повече подробности за
Коментари Харесай

Алер: Случилото се не трябва да разбива увереността ти, а да покаже колко си голям като човек

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Себастиен Алер даде повече детайлности за възобновяване си откакто през лятото бе диагностициран с рак на тестисите. 28-годишният футболист разкри, че би трябвало да премине общо четири курса на химиотерапия, всеки от които с продължение три седмици. 

„ След това, според от положението ми и развиването на тумора, ще бъде преценено дали нуждая се от интервенция “, изясни Алер пред формалния уебсайт на Европейската футболна централа (УЕФА). „ Много хора ме питат по кое време ще се върна на терена, само че към момента има много неща, от които зависи решението и е мъчно да дам безапелационен отговор “, добави роденият във Франция футболист. 

Очаква се Себастиан Алер да бъде отвън игра в продължение на няколко месеца. „ Ако имам шанс и не се нуждая от интервенция, нещата може да се развият много бързо. Три седмици след финалната фаза, ще се проведат проби, с които да се откри дали има разсейки. Ако не се стигне до интервенция, по метода, по който упражнявам, бих желал да имам вяра, че ще съм в добра кондиция в края на тези три седмици “, разяснява още Алер. „ Това е предизвикателство, голямо предизвикателство и фактът, че човек е кадърен да го преодолее, значи, че е войник, че е мощен. Случилото се не би трябвало да разрушава увереността ти, а да покаже какъв брой си огромен като човек “, сподели още футболистът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР