Нападателят на Борусия (Дортмунд) и английския национален отбор Джейдън Санчо,

...
Нападателят на Борусия (Дортмунд) и английския национален отбор Джейдън Санчо,
Коментари Харесай

Талан на Черно море в топ 4 в света

Нападателят на Борусия (Дортмунд) и британския народен тим Джейдън Санчо, както и бразилският гений на Реал (Мадрид) Родриго Гоеш са младите футболисти с максимален опит в професионалния футбол.

Изследването на статистическия център CIES Football Observatory изследва играчи, които са родени през 2000-а, през 2001-а и по-малки. Подреждането е съгласно " Коефицент на опита ", който се калкулира на база изиграните минути и равнището на съответното състезание, в което се състезава младият гений.

Изследвани са общо 100 футболисти - 50 родени през 2000-ата и 50 - през 2001-а и по-малки.

В топ 100 на класацията има и двама българи. Това са Мартин Минчев от Черно море (Варна) и Кристиан Добрев, който сега играе чартърен от Ботев (Пловдив) във втория тим на Порто.

Минчев разделя 34-38 място в общата ранглиста с коефицент 14, до момента в който при родените през 2001-а година си поделя 4-ата позиция с Уилям Салиба от френския Сент Етиен.

Мартин Минчев има 62 мача за Черно море с 6 гола и 8 асистенции, откогато играе за първия тим. За представителния тим на България има 2 мача. Кристиян Добрев има коефицент 6 и се подрежда в диапазона 78-95 място в класацията.

Джейдън Санчо е безспорен любимец в общата класация, като има коефицент 56. След него много обратно е Райън Сесеньот от Тотнъм, който е с 32. Кик Пири от Аякс е на 3-о място с 31.

С коефицент 23 Родриго Гоеш заема 8-о място в класацията и е водач при набор 2001 и по-малки. Този юноша беше притеглен това лято от родния клуб на Краля Пеле Сантос за 45 милиона евро.

Най-младият, който е попаднал в тази ранглиста, е Даниел Лейва от Съединени американски щати. Роденият през 2003-а година халф мина това лято от втородивизионния Такома Дефианс в елитния Сиатъл Соундърс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР